Kapitel 6

Expandera och underhåll ditt system

När du väl har etablerat din första hemsida är det dags att bygga ut ditt passiva inkomstsystem och expandera det. Jag råder dig till att bygga minst tio liknande sajter till att börja med. Detta för att skapa stabilitet i intäktsflödet och för att du lär dig mer och mer för varje hemsida du skapar. Dina texter kommer att bli bättre, dina hemsidor snyggare  och bättre optimerade för att synas och du kommer tjäna mer pengar. Många anser att man inte behöver bygga många sajter, utan att det räcker med att äga en eller två större hemsidor och sätta fokus på dessa. Jag håller inte med! Anledningen är enkel. Jag ser på hemsidor av denna typen lite som aktier. Jag sätter inte in hela mitt sparkapital på en enda aktie, utan fördelar mitt innehav och diversifierar min aktieportfölj med ett flertalet aktier. Jag lägger helt enkelt inte alla ägg i samma korg! 

På samma sätt bör du tänka gällande ägande av hemsidor. Skapa ett antal sajter i din “portfölj” som tillsammans genererar din samlade avkastning.

En hemsida kan under ett par år generera mycket höga intäkter för att därefter plötsligt sjunka i resultaten och generera mindre, eller så kan en viktig annonsör sluta annonsera och då förlorar man kanske intäkter över en tid innan man hittar en ny annonsör till sin hemsida. 

Det finns flera faktorer som påverkar hur mycket kapital du kan få i avkastning på dina hemsidor och därav bör du inneha flera sajter inom olika segment och nischer. Se till att expandera ditt nätverk med i alla fall tio stycken unika sajter till att börja med.

Underhåll dina hemsidor och ditt system

Precis som med allt ägande, vare sig det gäller passiva inkomstsystem eller ägande av ett företag krävs det ändå ett visst underhåll. Det system vi skapar med sajterna är i princip helt passivt, men kan kräva lite underhåll några gånger om året för att fungera. Det handlar primärt om att byta ut annonsörer om man hittar en annan annonsör som ger bättre betalt, eller om någon annonsör slutar annonsera, byta ut den annonsören mot en annan. Det handlar även om att man ibland behöver skaffa lite nya länkar till hemsidorna och tillföra lite ny text. Din text måste kunna uppdateras om det händer något inom ditt produktområde.

Underhållning av hemsidorna tar dock inte mycket tid i anspråk, jag äger ett hundratal hemsidor och lägger ned någon timme i veckan på detta underhållningsarbete.

Ta dig tiden att någon gång i månaden gå igenom dina sajter och kontrollera dem. Skaffa någon ny inlänk genom de möjligheter som finns och kontrollera att din text är uppdaterad om den behöver ändras.

Till kapitel 7